IFK Hallsberg

Lysviks IF - IFK Hallsberg 1-0

Frågan var efter förra helgens fantastiska kämpainsats skulle kunna fortsätta på samma sätt när vi kom hem till Myrborgen.
Vet inte om det var att vi på pappret hade mer ordinarie uppställning eller det faktum att vi mötte ett lag längre ner i tabellen för det visade sig redan på uppvärmningen att inställningen inte kändes lika på topp och det märktes också i spelet direkt från start.
Förra helgen var vi som plåster i ryggen på motståndarna när bollen spelades upp men idag föll backlinjen istället 10meter vid uppspslen så de fick i lugn o ro ta emot bollen o vända upp. Vi var lite överallt på fel sida om vår motståndare och det är ett ganska klart tecken på att inställningen inte är på topp. Att sen passningsspelet var stressat och vi ofta valde fel alternativ kom ju som ett brev på posten. Vårt första riktiga anfall kom inte förrän i 10e minuten när Maja hittar ut till Emelie som får till ett inlägg men är inte laget synkat så finns ju ingen på rätt plats i straffområdet även om Nora dök upp vid bakre men då hittade domaren en frispark mot Nora.
I 13e minuten fick både jag o Elin andan i halsgropen då ett överraskande skott efter en hörna till synes verkade studsa in men via Elins ben gick den till ny hörna.
Matchen fortsatte utan riktig karraktär och det var mycket bollbytande på mittplan då inget av lagen hade kvalliten att få till nått effektivt passningsspel och hur vi inte kan hitta ut med bollar till Nora på högerkanten är en gåta för hon hade hela högersidan ren i anfall efter anfall. Säkert nån som säger att hon måste ropa men hon ropade och vi på bänken ropade samtidigt som man som spelare måste kunna scanna av planen för att hitta bästa lösnngen när man har läge att gå till anfall.
Efter ca en halvtimme blev det en del byten för att väcka laget och det gav direkt utslag när vi började löpa i djupled och Emelie fick en boll som hon spelade in mot Alina som tyvärr slår hål i luften i bra läge så bollen går vidare till Hilma som drar ett vänsterskott över. I halvlekens sista minut kom ett läge för Hallsberg likt de många som var mot Västerås och det ska inte få uppstå då en boll går över en backlinje som står på linje vilket ger ytterspringaren bra inläggsläge som vi dock kan slå bort.

Vad som sas i paus vet jag inte men tror det var många saker som togs upp o måste förbättras och det blev en andra halvlek som kanske inte spelmässigt höjde sig nämnvärt men vi skärpte till viss del upp spelet samtidigt som det faktum att de bara hade en avbytare började synas.Detta gjorde att vi andra trots allt skapade lägen till 3-4 mål till utan att spelet glänste.
Vi fick också in ledningsmålet redan i 48e minuten när Hilma lyfter fram en fin boll över deras backlinje som Emelie löper sig fri på och kan peta bollen förbi målvakten som med minsta möjliga marginal går över mållinjen innan jagande back hinner upp den.
Nu trodde man det skulle släppa för oss men till en början blev det ingen skillnad utan de kan i 57e minuten få fint läge då vi på vår högerkant är helt i fel position så de får fritt läge till vänster men Elin kan parera skottet till hörna.
Nu kommer lite fler byten för att väcka upp laget igen och nu verkar det ge resultat ihop med att de nu på många föttfrågan är om det er börjar visa stor trötthet. Vi kan nu sista 30 skapa lägen ofta med Amella i huvudrollen som borde gett flera nätkänningar men våra avslut är rent ut sagt undermåliga och frågan är om det kanske ska till mer rena skottövningar på träningarna.
De börjar i 61e min när en fin inspark från Elin via Tilda o Amanda friställer Alina till vänster och då vänsterfoten inte är den bästa söker hon inspelsmöjlighet innan hon nära mål avslutar utanför burgaveln.
Några minutwr senare får Hallsberg fritt läge centralt men spelatren vet nog inte hur ren hon är för hon tar en extralov som gör att vi hinner tillbaka.
Nu börjar en period där det är ett mysterium att vi inte får bollen i nät.
I 74e minuten har vi ett fint spel på högerkanten innan Amella slår ett fint inlägg som sen kommer tillbaka till henne och då avslutar hon med ett skott strax över.
Ett par minuter senare har vi en fin kombination på högerkanten mellan Amella--Tilda--Alina som slår ett inlägg där vi inte löper in utan målis plockar ner.
Vi fortsätter mata på mot ett allt mer tröttnade motstånd och minuten senare får Nora fri lejd på vänsterkanten men som vi ofta gör söker vi först pass istället för att se mål mål mål och chansen rinner ut i sanden.
I 79e minuten visar Amella att självförtroendet finns när Alina spelar ut och hon snyggt drar sin back innan ett perfekt inlägg kommer som Amanda i lite svårt läge nickar utanför.
Insparken som följer bryter Alina och skapar sig helt frilägen men skottet går utanför bortre stolpen.
I 84e minuten hittar Alina in med boll till Amanda som skaffar sig kanonläge men skottet kan målis parera..
På övertid får vi så en sista chans när Jonna efter en fin kombination på vår vänsterkant hittar in med boll till Amanda som trycker sig fram till skottläge men tyvärr går skottet utanför även denna gång .
Ska vi gå in på lite spelarkritik så gör Elin S me beröm de hon ska det bak även om hon skrämde skiten ur mig iallafall i början av första vid deras största farlighet. En bra målis för mig tar de bollar som kommer in på mål utan onödiga returer etc och Elins fötter är ju en kanonbonus. Vidare så tog Amella verkligen chansen hon fick o när hon blev lite varm briljerade hon offensivt med framförallt sina fina inlägg som vi sett hela försäsongen på träning och i dagens match passade de perfekt då hon inte behövde tänka på defensiven som är nästa steg att ta.. När så Hilma kom in i andra andningen o övriga började krokna tog hon över på mitten. Till sist så kommer vi till personen som för mig är känslig att berömma men tror ledarstaben står bakom när jag säger att Alina är ett lok med sitt eviga löpande och ansvarstagande i alla situationer. Probelmet är att hon behövs i anfallet med sina löpningar som skapar lägen för laget vilket vi såg idag redan sekunder efter hon flyttade upp men även på mitten genom sin spelförståelse och ansvar i alla situationer. En lagspelare ut i fingertoppen i bra fysisk status.

Som nån klok person sagt så är en seger trots allt en seger och vis av fjolåret då vi gjorde en massa kanonmatcher på våren men fick bara med oss en poäng och hade vi då haft marginaler med oss skulle vi allvarligt hotat om förstaplatsen.
Nu har vi en pinne mer än ifjol efter 7omg efter mött de tre lagen i topp och vi vet ju vad höstens spel ifjol gjorde så vi ska se frammåt med positia vibbar.

Matchfakta: 1-0 (0-0)
Hörnor 2-7 (2-5)
30min Tilda o Linnea in Amanda o Erika ut
36min Amella in Nora ut
45min Erika in Elin B ut.
1-0 48min Emelie (Hilma) Fin framlyft av Hilma som friställer Emelie och hon stöter bollen förbi målis o in i mål.
58min Nora A, Lotta o Amanda in Emelie, Linnea o Maja ut
78min Jonna in Tilda ut